Hva er mulberry silke?

Mulberry silke er markedets beste kvalitetssilke. Den er laget av silkelarver som er oppdrettet under bestemte forhold. Dette er også den dyreste silketypen på markedet.

Hvorfor den er så dyr, og hvorfor er den bedre enn andre silketyper? Prosessen som kineserne utviklet for tusenvis av år siden og senere har perfeksjonert, har gjort dem til verdens-eksperter i å produsere den fineste silke.

Mulberry silke er laget av silkelarver fra silkeormen (sommerfuglen Bombyx mori). Silkeormen har én jobb å gjøre, og det er å legge egg. Etter den har lagt ca. 500 egg, er jobben ferdig, og den dør. De bittesmå eggene oppbevares på 18 grader Celsius - temperaturen heves sakte og forsiktig til 23 grader Celsius - og eggene klekkes.

De små silkelarvene som er fødd blir deretter foret på en eksklusiv diett av morbærblader 24 timer i døgnet 7 dager i uken (morbærblader er den eneste maten silkelarvene vil spise). Etter omtrent en måned av kontinuerlig foring av morbærblader, vil silkelarven ha økt sin vekt ca. 10.000 ganger, og vil ha bygget opp nok energi til å begynne å spinne sin kokong. Det tar alt fra tre til åtte dager for silkelarven å veve kokongen.

Kokongene blir deretter oppbevart på et varmt sted i flere dager. Det blir lagt stor vekt på at silkelarven ikke klekkes til silkeorm, fordi det ville skade kokongen og bryte ned silkefilamentet den har vevd. For å høste silke fra kokonger, plasseres de i vann for å myke opp filamentet. Det myke filamentet vikles så fra kokongen. Et filament kan ha en lengde på opp til 1600 yards (1463 meter). Det trengs 4-8 sammenvevde silkefilamenter for å skape en mulberry (morbær) silketråd.

Silkelarven kan ha et kort liv hvor dens eneste formål er å produsere silke, men til gjengjeld består det korte livet av velvære. I tillegg til konstant frisk tilførsel av morbærblad, er også deres omgivelser strengt kontrollert for å hindre at de utsettes for høye lyder og sterk lukt som for eksempel fiskelukt og menneskesvette.

Den resulterende mulberry silketråden er verdens sterkeste naturlige fiber, noe som gjør den utrolig holdbar. En silkefiber med samme diameter som en stålfiber, er sterkere enn stål.

Mulberry silke er rundere, finere og glattere, og har en lysere og mer ensartet farge, enn silke som er høstes fra naturen, hvor silkelarvene må spise de bladene og plantene som er tilgjengelige for dem.

Mulberry silke er også kjent som dyrket silke eller Bombyx silke, men mulberry silke er den mest brukte betegnelsen. Den blir også referert til som type, som silketråd og spinnet silke.

Hvis du vil ha det mest luksuriøse, holdbare og fineste silkesengetøyet, bør du se etter silkelaken som er laget av 100 prosent Mulberry silke og for silkedyner som er laget av 100 prosent Mulberry silketråd.

Et par andre funksjoner ved Mulberry silke, er at de er 100 prosent allergivennlige og helt luktfrie. De trengs derfor ikke "å luftes ut" før bruk i motsetning til enkelte andre produkter av lavere silkekvalitet.

Alle silke-produkter fra LuxSilkes er laget Mulberry silke – verdens mest luksuriøse silkekvalitet.
Liquid error: Could not find asset snippets/booster-message.liquid